perjantai 24. toukokuuta 2013

Harmonikkamusiikki soi!



Mitä kylille kuuluu? Yle Lahti yhteistyökumppaneineen on kiertänyt toukokuussa Päijät-Hämeen kyliä vastausta etsien. Nastolan Uusikylä ja Padasjoen kylät ovat saaneet äänensä jo kuuluviin, 31.5. kiertue parkkeeraa Heinolan Vierumäelle.




Viestejä Vanajavedellä suojelee vesistöä

Vesiensuojelun runsas esilläolo ei projektipäällikkö Mika Soramäen mukaan vaikuta turruttavasti ihmisiin. – Päinvastoin, mitä enemmän ihmisillä on tietoa, sitä aktiivisemmiksi he tulevat. Ihmiset eivät välttämättä hahmota asuvansa Vanajaveden valuma-alueella, sillä alueella on 120 000 asukasta.



LOKAALI 2013 – valtakunnallinen paikallistoiminnan juhla Hämeessä Tammelassa
14.-15.9.2013.

Tapahtumalla tuodaan esiin Hämeen paikallista toimintaa ja erityisyyspiirteitä niin hämäläistä maisemaa, ihmisluonnetta, kulttuuria kuin osaamista ja kehittämistyön tuloksia. Ilmoittautuminen alkaa kesäkuussa!



Letkeä Letkun kylä


Perimätiedon mukaan lounaishämäläinen Letkun kylä on saanut nimensä epätasaista tietä kuljetettujen lautakuormien pitämästä litkun-latkun-letkun -äänestä. Toisen arvion mukaan ”letkee” savinen maaperä on nimen taustalla. Oli miten oli, letkeä meininki on Letkulla tätä päivää. 


Maija Lumme
--------------------------------------------------------
Tiedottaja
Maaseuturahoitus tutuksi -hanke
040 0523867
maija.lumme@paijanne-leader.net

--------------------------------------------------------





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti