tiistai 11. joulukuuta 2012

Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke käynnistyiEtelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke käynnistyi

Kaksivuotinen viestintähanke alkoi joulukuun alussa, kun ohjelmatiedottaja Toni Degerlund aloitti työnsä. Hanke on Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Veej’jakaja ry:n, Piällysmies ry:n ja Rajupusu Leader ry:n yhteinen voimainponnistus. Sen tavoitteena on raportoida lähinnä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta keskitetysti, sekä paikallisista että laajemmistakin kehittämistoimista. Hankkeella välitetään tietoa myös Etelä-Savon ELY-keskuksen ja muiden eteläsavolaisten toimintaryhmien maaseudun kehittämisen rahoituksesta ja erilaisista toimintamalleista pääasiassa onnistuneiden esimerkkien kautta. Viestintähankkeen kohderyhmänä ovat tavalliset kansalaiset ja varsinkin nuoret, kunnan päättäjät sekä medianedustajat Etelä-Savon alueella.

Hanke tuottaa etukäteistietoa tulevan ohjelmakauden painopisteistä sekä valmisteluun liittyvistä ajankohtaisista asioista. Eri maaseututoimijoiden välille luodaan hankkeen kautta tiivis tiedotusyhteistyömalli, jossa on tarkoitus hyödyntää uusimpia viestintäkanavia. Kerran vuodessa julkaistaan tiedotuslehti ja sähköistä aineistoa tuotetaan eri muodoissaan.

Hankkeen vetäjä Toni Degerlund tuli tehtäväänsä Sanoma Lehtimedian Imatran toimituksesta, jossa hän työskenteli toimittajana. Degerlund on aiemmin työskennellyt myös Yleisradiossa sekä Nelosen Uutisissa.

Etelä-Savon ELY-keskuksen tehtävät muodostuvat entisen Etelä-Savon TE-keskuksen ja entisen Etelä-Savon ympäristökeskuksen tehtävistä sekä osasta entisen Itä-Suomen lääninhallituksen sivistysosaston tehtäviä. Tehtäviä hoidetaan kahdella vastuualueella: elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri –vastuualueella sekä ympäristö ja luonnonvarat –vastuualueella.

Piällysmies ry on maaseudun paikallinen toimintaryhmä, joka toimii Enonkosken ja Heinäveden kuntien sekä Savonlinnan maaseutualueilla. Leader-toiminnan päämääränä on maaseudun monialainen kehittäminen paikallisten asukkaiden ja elinkeinoelämän tarpeista lähtien. Yhdistys rahoittaa maaseudun kehittämishankkeita ja myöntää yritystukia. Kehittämistoiminnan työkaluina ovat erilaiset hankkeet. Hankerahoitusta voivat hakea rekisteröityneet yhdistykset, yhteisöt ja maaseudun mikroyritykset toimialasta riippumatta.

Rajupusu Leader ry on maaseudun paikallinen toimintaryhmä, joka toimii Rantasalmen, Juvan, Sulkavan ja Joroisten kuntien muodostamalla alueella. Paikallisten ihmisten, yritysten ja yhteisöjen vuonna 1997 perustaman yhdistyksen päämääränä on maaseudun monialainen kehittäminen paikallisten asukkaiden ja elinkeinoelämän tarpeista lähtien. Rahoituksen tämä toimintaryhmä saa manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Leader-ohjelmasta kaudella 2007-2013. Leader-ohjelman tavoitteena on alueen omiin vahvuuksiin perustuvien elinkeinojen, tietotaidon ja sosiaalisen pääoman kartuttaminen. Yhteisölliset ja elinkeinolliset investoinnit ovat merkittävä hankerahoituksen kohde.

Veej´jakaja ry on ohjelmakaudella 2007 – 2013 Euroopan Unionin, maa- ja metsätalousministeriön ja alueen kuntien rahoittama Leader-toimintaryhmä. Toiminta-alueeseen kuuluvat Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pieksämäki, Puumala ja Ristiina. Veej´jakaja ry:n keskimääräinen hankerahoituskehys on ohjelmakaudella 2007 – 2013 ollut noin 850 000 euroa vuodessa. Marraskuun 2012 loppuun mennessä Veej´jakaja ry on kohdentanut tukea yhteensä 123 hankkeelle, joista 73 on ollut maaseudun asukkaiden yhteisöllisesti toteuttamia yleishyödyllisiä hankkeita ja 48 yrityskohtaisia tukia.

Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähankkeen ohjelmatiedottajan löytää Veej’jakaja ry:n toimistolta.


Lisätietoja ja yhteystiedot:
Toni Degerlund
Ohjelmatiedottaja
Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke

Veej’jakaja ry
Juvantie 26
50170 Mikkeli
gsm 0440 155 992
toni.degerlund@veejjakaja.fi

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti