perjantai 17. lokakuuta 2014

Juvan tryffelikeskuksen vip-safari sai arvovaltaisia kutsuvieraitaJuvan Tryffelikeskus tiedote 21.8.2014

Aalto -yliopisto ja Juvan kunta ovat edelleen sitoutuneita viemään tryffelitutkimusta eteenpäin. Asia vahvistui tänään, kun Juvan Partalassa sijaitseva Tryffelikeskus järjesti toisen kerran tryffelisafarin kutsuvieraille. Päivän ohjelmaan osallistuivat presidentti Tarja Halonen sekä Europarlamentin varapuhemies Olli Rehn puolisonsa Merja Rehnin kanssa. Akateemisesta maailmasta oli paikalla Aalto yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Janne Laine sekä muuta professorikuntaa. Myös Suomen Tunisian suurlähettiläs Tanja Jääskeläinen puolisoineen osallistui tilaisuuteen. Etelä-Savosta paikalla oli maakuntaliiton ja ELY -keskuksen johtoa.

Salem Shamekh kertoi vieraille keskuksen uusista tutkimustuloksista, kuten tryffelirihmaston jatkuvasta tuotantoprosessista bioreaktorissa sekä uusista lupaavista kokeiluista kantarellien kanssa.

Ohjelmassa oli tutustuminen keskukseen sekä tryffelinmetsästysnäytös, josta vastasi Saku -koira ja hänen ohjaajansa Kirsi Saloniemi. Presidentti Tarja Haloselle nimettiin Partalan tryffelitarhasta oma puu. Lopuksi järjestetyllä lounaalla keskuksen johtajalle TkT Salem Shamekhille luovutettiin Juvan kunnan tunnustus.

Juvan tryffelikeskus on perustettu vuonna 2007 Juvan kunnan ja Aalto -yliopiston yhteistyösopimukseen perustuen. Hanketta ovat tukeneet Rajupusu Leader ry sekä Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan Aluekehitysrahaston rahoituksella. Hankkeen tavoitteena on kehittää suomalaista tryffelinviljelymenetelmää sekä viljelyssä tarvittavaa taimien tuotantoa.


Lisätietoja:        Salem Shamekh, tryffelikeskuksen johtaja p. 0400 208 328
                           Antti Kinnunen, yritysasiamies Juvan kunta p. 0400 121 261

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti