keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kansainvälinen kehittämishanke käynnistyi Rajupusu Leader ry:ssä



Rantasalmen, Juvan, Joroisten ja Sulkavan alueella toimiva paikallinen toimintaryhmä Rajupusu Leader ry on helmikuussa käynnistänyt uuden kansainvälisen kehittämishankkeen. Hanke kantaa nimeä Amazing Countryside, ja se toteutetaan yhteistyössä liettualaisen Molétai-alueen paikallisen toimintaryhmän kanssa. Hankkeen keskiössä ovat nuoret, ja nuorten ideat maaseudun kehittämiseksi.

Vilja Kianto
Aloitin hankkeen projektipäällikkönä muutama viikko sitten. Maaseutu kaipaa uusia ideoita vetovoimaisuuden lisäämiseksi, ja mielestäni niitä ideoita kysellään aivan liian harvoin nuorilta. On toki haastavaa etsiä se oikea tapa kysyä, jotta ideoita nuorilta todella saa esille. Kansainvälinen toiminta voi antaa juuri sen sopivan lisäpotkun ja näkökulman, jotta ajatuksia kehittämisestä syntyy. Odotan tätä haastavaa mutta mielenkiintoista projektia innolla!

Hankkeen kohderyhmänä ovat 16–29 -vuotiaat nuoret/nuoret aikuiset ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa Rajupusu-alueelta. Elokuussa 2013 ryhmä lähtee vierailulle ja elämysleirille Liettuaan. Leirillä tutustutaan Molétai-alueeseen liikkuen luonnossa ja vieraillen matkailukohteissa. Kesällä 2014 liettualaisten nuorten ryhmä tekee vastavierailun Suomeen Rajupusu-alueelle.

Projektin aikana nuoret pohtivat oman alueen kehittämistä eri näkökulmista ja vertailevat ideoita liettualaisten nuorten kanssa. Ryhmä kokoaa mielipiteistä ja ideoista yhteisen kehittämissuunnitelman, joka esitellään päätöstapahtumassa Suomessa 2014. Liettualaisten vastavierailun lopuksi järjestettävään päätöstapahtumaan kutsutaan alueen päättäjiä ja toimijoita, kuntien nuorisopalveluiden ja nuorisojärjestöjen edustajia sekä tietenkin nuoria. Hankkeessa esille nousseita nuorten mielipiteitä maaseudun kehittämisestä hyödynnetään myös Rajupusu Leader ry:n seuraavan kauden kehittämisohjelmassa (2014–2020).

Huhtikuun lopussa lähden käymään Liettuassa valmistelemassa tulevaa elokuun vierailua. Toivottavasti siihen mennessä olen saanut innokkaan ja motivoituneen ryhmän kasaan ja projekti on nytkähtänyt rytinällä kohti päämääräänsä!

http://www.facebook.com/amazingcountryside

Aurinkoisin terveisin:
Vilja Kianto
Rajupusu Leader ry/Amazing Countryside
vilja.kianto@rajupusuleader.fi
044 744 6984
www.rajupusuleader.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti