keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Villages on Move –hankkeen kuulumisia

Villages on Move –hankkeelle (VOM) myönnettiin jatkoaikaa 31.3.2014 asti. Hanke jatkaa toimintoja Etelä-Savossa ja yhteydenpitoa Viron yhteistyötahoihin.


VOM:n tavoitteena on edistää eteläsavolaista Kyläsportti -toimintaa ja kehittää sitä kansainväliseen suuntaan. Keskeisimpiä toimenpiteitä ovat liikunnalliset opintomatkat, nuorten ryhmävaihdot sekä paikalliset toimenpiteet. Paikalliset toimenpiteet keskittyvät maaseudun liikunnan kehittämiseen sisältäen mm. yhdessä kylien ja seurojen kanssa järjestettäviä liikuntatapahtumia, liikunnan ohjaajakoulutuksia, liikuntatuokioita, sporttivaunu - ja sporttiapteekki- toimintaa sekä uusien lajien opastuksia.

Tämän kesän kansainvälisenä toimintona oli nuorisovaihto Suomessa. 13.-17.6.2013 kokoontui liikunnalliseen nuorisovaihtoon Partaharjun Opistolle Pieksämäelle 30 henkilöä Virosta ja Suomesta. Leiriläiset olivat iältään 16 - 20 -vuotiaita pääosin maaseudun nuoria liikkujia, ohjaajia tai tulevia toimijoita. Leiriohjelmaan sisältyi paljon liikunnallista aktiviteettia, uusiin lajeihin ja paikalliseen liikuntakulttuuriin tutustumista sekä leiriläiset perehtyvät ohjaajana toimimiseen. Leiriläiset tutustuivat myös soveltavaan liikuntaan erilaisten toiminnallisten "rastipisteiden" avulla.


Syksyn 2013 aikana hanke keskittyy mm. paikallisissa toimenpiteissä järjestämään yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa liikunnallisia teemapäiviä kylille, eri-ikäiset kyläläiset huomioiden. ”Pilottikyläksi” voi hakea ilmoittautumalla projektipäällikölle 16.8.2013 mennessä.

Yhteys- ja lisätiedot: projektipäällikkö Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry, puh. 0440 225 422 ja email: mari.kurtti@esliikunta.fi Huom! Mari on kesälomalla 18.7.-6.8.2013. Ottakaa innokkaasti yhteyttä, niin suunnitellaan teidän kylälle mukavaa liikunnallista syksyä yhteistuumin!

Villages on Move hanke toimii koko Etelä-Savon alueella ajalla 1.8.2011 - 31.3.2014. Hankkeen päätoimija on Etelä-Savon Liikunta ry. Alueellisina yhteistyökumppaneina toimivat Rantasalmen Urheilijat ry ja Savonlinnan seudun Liikunta ry. Kansainvälisinä kumppaneina toimivat virolaiset toimintaryhmät MTÜ PAIK (Pandivere- ja Inkubatsioone keskus) ja PAK (Peipsi-Alutaguse Koostöökoda) . Hanke rahoitetaan Euroopan Unionin maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisrahoitus on n. 157 000 € ja rahoittajina ovat kaikki kolme eteläsavolaista "Leader- toimintaryhmää". Veej'jakaja (50%), RajupusuLeader (25%)- ja Piällysmies(25%).Kyläsportti -hanke logo

Lisätietoja hankkeesta: http://www.esliikunta.fi/hanketoiminta2/villages-on-move-hanke/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti